Първа езикова отваря врати за кандидати и родителите им

09:36, 22 апр 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Първа езикова гимназия във Варна от 10 ч. днес започва традиционният Ден на отворените врати. За поредна година ученици и преподаватели ще посрещнат и разведат в пъстрия и различен свят на знанието, културата, творчеството и иновациите кандидатите да се учат

в първата и запазила се до днес като най-престижната гимназия във Варна - с най-висок минимален бал за прием и с най-високи резултати от държавните зрелостни изпити при завършване; училище с над 135 години история и с повече от половин век традиции в преподаването на чужди езици; едно от учебните заведения в сферата на средното образование с най-съвременна и модерна материална база на територията на града и страната. 

Учениците и родителите им не само ще имат възможност да разгледат гимназията и да получат информация за новия учебен план, за немската езикова диплома (DSD), за международните проекти, в които участва училището. Колективът на гимназията ще ги направи и съпричастни на учебния процес, на работата в множество клубове и извънкласни дейности. Те ще могат да се включат във викторината „Будителите и Аз“ и в състезанието по евристично мислене „Какво, къде, кога?“.

Специално за седмокласниците в две от компютърните лаборатории на училището ще се генерират електронни тестове по български език и литература и по математика, където кандидатстващите ще могат да се упражнят за предстоящото външно оценяване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама