Студенти по дентална медицина правят кампания за здравето на венците

12:31, 22 апр 17 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампания „Погрижи се за венците си!“ започват от днес студенти от факултета по дентална медицина на варненския Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Целта на инициативата, която се провежда за първи път, е да обърне внимание на проблемите с венците и да повиши информираността относно начините за цялостното отстраняване на зъбната плака.

Кампанията ще продължи три дни и предвижда даване на препоръки за техники за правилно четкане на зъбите, за използване на конци и интердентални четки, за употребата на разтвори за промивка на устната кухина. В понеделник между 11,30 и 14,30 ч. в зала 408 на факултета ще се извършват и безплатни профилактични прегледи, насочени към диагностициране на възможни възпаления на венците.

Проблемите с венците са на второ място по разпространение след тези с кариеса на зъбите. Най-забележимият симптом на гингивално възпаление е кървенето, което може да бъде провокирано от четкането на зъбите, но може и да бъде спонтанно. Сред засегнатите могат да бъдат както възрастни, така и по-млади хора. Последиците при невзети навреме мерки могат да бъдат доста неприятни и да се стигне до загуба на зъбите, предупреждават специалистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама