Сара Гьош играе Виолета в „Травиата“ във Варна

07:00, 24 апр 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дантеленото сопрано“, както наричат Сара Гьош, ще изпълнява ролята на Виолета в операта на Джузепе Верди „Травиата“ тази вечер във Варна. Творбата по романа на Александър Дюма-син е в три действия. Диригент е Борислав Иванов, режисьор, сценограф и художник на костюмите Кузман Попов.

Родена в Истанбул, завършила висшето си музикално образование в Австрия, Сара Гьош е солистка на Wiener Volksoper и гастролира с успех в целия свят. Варненци бяха очаровани от първата си среща с нея в Коледния музикален фестивал 2015 и я аплодираха в главната роля от операта "Травиата" във Великденския музикален фестивал 2016. Сега Сара Гьош е отново при нас със своята коронна роля на Виолета.

Виолета Валери е образ-мечта, ролята номер едно в моята лична оперна класация. Верди е постигнал съвършена комбинация между музикалност и драматизъм, които превръщат Виолета в сопрановата роля на всички времена. Героинята е много чувствителна, крехка и едновременно с това силна и тези нейни характерни черти изразяват, според мен, в най-висша степен душевността и на самите сопранови певици. Ние с Виолета си приличаме и затова я обичам", разказва Сара Гьош.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама