Чакат Марешки в съда

08:09, 24 апр 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 10 ч. днес в Окръжния съд във Варна е насрочено поредното заседание на делото срещу Веселин Марешки и бизнесдамата Красимира Колева. Двамата са обвиняеми за изнудване, а бизнесменът и вече зам.-председател на Народното събрание – и за нанасяне на телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

Делото ще се гледа от съдия Красимир Гайдаров. То му беше преразпределено, след като съдия Светлозар Георгиев, който го гледаше, се отведе от всички свои дела поради повдигнато обвинение от специализираното звено „Антикорупция“. През март той бе обвинен в престъпление срещу правосъдието, тъй като склонявал прокурор Здравка Задгорска да прекрати поради малозначителност разследване срещу бивш полицай.

Софийският градски съд обаче оправда съдия Светлозар Георгиев, като прие, че обвинението не е доказано. При гледането на делото в София стана ясно, че телефонът и кабинетът на варненския съдия са били подслушвани заради подозрения, свързани с делото срещу Марешки.

Още преди да влезе в парламента, Веселин Марешки заяви, че не смята да се ползва от депутатския си имунитет си по това дело. Днес ще стане ясно дали не е променил позицията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама