Оставиха на свобода съдийски син, разпространявал дрога

16:30, 24 апр 17 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският окръжен съд определи най-леката мярка за неотклонение „Подписка“ на 31-годишния Боян Калинов, син на съдия Уляна Савакова, която правораздава в същия съд, и съпруг на служителка в съдебната администрация. Той бе задържан в събота на паркинг във варненския квартал „Младост“, където бил с лек автомобил „Сеат“. При последвалия обиск у него са намерени и иззети 35 г марихуана и електронна везна, върху която са открити следи от наркотици. При претърсване на дома му са открити и иззети още 5 г марихуана, друга електронна везна и 4,9 г хашиш.

Срещу Калинов е повдигнато обвинение за държане на наркотици с цел разпространение. Той бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Колегите на майка му обаче днес го пуснаха на свобода.

Окръжната прокуратура във Варна ще протестира определената му мярка за неотклонение, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура. Държавното обвинение категорично не е съгласно с мотивите на ВОС.

При определяне на мярката му съдът е приел, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил тежко умишлено престъпление, като държал без надлежно разрешение високорискови наркотични вещества. Липсвали обаче доказателства, че Боян, който е семеен и има постоянен адрес, може да се укрие или да извърши престъпление. Съдът се позовал на факта, че полицейските служители, които са проверявали колата му, вече били разпитани.

Протестът на Окръжната прокуратура ще бъде разгледан от състав на Апелативния съд във Варна на 2 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама