Съдят по общия ред убийците на Александра от Провадия

12:43, 25 апр 17 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото за грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия, ще се гледа по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица. Това реши Окръжният съд във Варна, след като защитата на единия от обвиняемите оспори фактическата обстановка в обвинителния акт.

Първоначално днес съдът даде ход на наказателното дело срещу Красимир Тодоров и Ивалена Маринова. Те са обвинени, че в съучастие като съизвършители на 22 март миналата година ограбили от Александра златни бижута на стойност 885,86 лв. и я удушили. Срещу Тодоров е повдигнато и обвинение, че е изнасилил малолетното момиче.

Снимка: Topnovini.bg

В началото на съдебното заседание съдът допусна за съвместно разглеждане в наказателното производство предявените гражданските искове от родителите на Александра, които бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Бащата на момичето иска от двамата подсъдими обезщетение за причинените неимуществени вреди в размер на по 120 000 лв. ведно със законните лихви до окончателното изплащане на сумата. Размерът на кръвнината, за която настоява майката на Александра, е по 150 000 лв. от всеки.

Снимка: Topnovini.bg

Съдебният състав уважи искането на защитата за разглеждане на наказателното дело в условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимите признаха фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт и се признаха за виновни по отправените обвинения. По време на съдебните прения обаче защитата на Красимир Тодоров оспори фактическата обстановка в обвинителния акт, както и събраните доказателства, свързани с едно от деянията.

По тази причина съдът постанови възобновяване на съдебното следствие. Делото ще се гледа по общия ред. Заседанието е насрочено за 31 май от 9 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама