Съдят дъщеря, теглила бърз кредит с данните на майка си

14:09, 25 апр 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 3 години лишаване от свобода и глоба от 1000 до 5000 лева заплашват 25-годишна жена, която изтеглила бърз кредит с неверни сведения, като посочила в искането личните данни на майка си и телефон за връзка с нейна позната. Обвинителният акт срещу нея вече е внесен в съда от Окръжната прокуратура във Варна.

Подсъдимата Ивелина Др. кандидатствала за кредит от 300 лева в сайт на фирма, която предоставяла бързи заеми. В електронния въпросник тя посочила данните от личната карта на майка си. Като лице за връзки по отпускането на заема записала мобилния телефон на друга жена. На 15 октомври 2014 г. исканата сума била отпусната в посочената банкова сметка.

Ивелина живеела на един адрес с майка си, но отношенията им били влошени. За изтегления и необслужван кредит майка й научила, след като било образувано гражданско дело във Варненския районен съд по предявен иск от фирмата за бързи кредити за сумата от 965 лева, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. В исковата молба били посочени трите имена на майката, номера на личната й карта и ЕГН, но банковата сметка, по която били преведени парите, била на дъщеря й.

Свидетелката, чийто телефонен номер подсъдимата посочила за връзка, се оказала медицинската сестра, с която Ивелина се запознала, докато лекувала травма в болницата и впоследствие нейна приятелка във Фейсбук. По време на разследването станало ясно, че по същия начин подсъдимата теглила и друг бърз кредит, но успяла да го изплати.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи делото срещу нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама