Оставиха окончателно в ареста разследван за наркоразпространение

17:24, 25 апр 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд във Варна от миналата седмица, с което без уважение е била оставена молбата за изменение на мярката за неотклонение на Стефан Недев, разследван за наркоразпространение. Така 35-годишният варненец ще дочака края на следствените действия в ареста.

Стефан е привлечен като обвиняем заедно със Саркис Асадуров. Те се разследват за държане на наркотични вещества, предназначени за разпространение, както и заради незаконно притежавани от тях оръжия. Първоначалният им арест е бил на 17 декември. При първите процесуално-следствени действия били открити и иззети различни количества марихуана - близо 44 грама, в дома на Саркис, марихуана и 50 жълти хапчета (амфетаминопроизводни) в жилището, обитавано от Стефан. Двамата притежавали газови пистолети, а в дома на родителите на Стефан открили и незаконно притежавана ловна пушка.

В жалбата си пред въззивният съд обвиняемият, който е с чисто съдебно минало, поиска по-лека мярка за неотклонение. Защитата намира, че досъдебно производство е на финала, а престоят му в ареста вече се превръщал в изтърпяване на наказание. Прокуратурата оспори тези твърдения като неоснователни и поиска съдът да потвърди определението на първоинстанционния съд.

Варненският апелативен съд счете, че всички законови основания за продължаване на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Стефан Недев все още са актуални. Не се спори за това, че досъдебното производство е към своя край. Очакват се заключенията на химическата експертиза на задържаната дрога. Втората съдебна инстанция намира, че няма нови обстоятелства, които да променят обоснованото предположение за авторство на деянията, в които Недев е обвинен. Заради тежестта на наказателната репресия и на повдигнатите обвинения остава реална опасността мъжът да се укрие или да извърши престъпление. Стефан е наркозависим и вече има криминална регистрация за това, че е управлявал автомобил под въздействието на дрога.

Определението на съда е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама