Три златни медала спечелиха гимнастичките на ЧСУ „Юрий Гагарин“

08:41, 26 апр 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три първи места спечели отборът на Частното средно училище "Юрий Гагарин" и е най-добре представилият се участник в "Гимнастрада“ - зоналното първенство "Север" по масов спорт, което се проведе в Плевен. Класирането дава право на гимнастичките от училището да участват в държавното първенство през декември в Благоевград.

Момичетата победиха с грация и талант повече от 300 участници и клубове от Северна България. Състезанието е част от календара на Българската федерация по художествена гимнастика и се провежда от Клуба по художествена гимнастика „Елегант – Плевен“.

Грациите на училището в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ участват в извънкласната форма по гимнастика, водена от преподавателя по физическо възпитание и спорт Нели Папазова. Нейно дело са хореографията и спортната подготовка на съчетанията, които 35-те момичета изиграха в Плевен.

ЧСУ „Юрий Гагарин“ се представи с три танца: „Красотата на Япония“ с воал и малка група до 10 участника от 10 до 14 г., „Красотата на Индия“ - голяма група до 20 участника от 10 до 14 г., и „Красотата на България“ - с две топки и воали, средна група от 14 до 18 г.

"Трите танца бяха подготвени от момичетата за патронния празник на училището, а специално за участието в състезанието бяха усложнени част от гимнастическите елементи. Резултатите дойдоха с много старание, труд и неуморни тренировки. И въпреки че отборът ни се изявява за първи път на гимнастически терен, грациите ни се представиха достойно и прославиха училището", коментира Нели Папазова.

Красивите костюми, с които момичетата участваха в състезанието, са дело на сръчните ръце на преподавателката по руски език в ЧСУ „Юрий Гагарин“ Калина Крачева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама