Съдят по бързата процедура мъж, шофирал пиян и без книжка

13:53, 26 апр 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Провадия предаде на съд по бързо производство 51-годишния Рушан Р., който управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, без да е правоспособен водач.

На 16 април тази година около 19,15 ч. полицейски служители забелязали криволичещ автомобил „Форд Мондео“ по ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в Провадия. Колата била спряна чрез звуков и светлинен сигнал. При извършената проверка на водача било установено, че той не притежава свидетелство за правоуправление.

Тестван бил с дрегер, който отчел 1,85 промила алкохол в издишания въздух. Взетата кръвна проба показала, че Рушан Р. е управлявал колата си с 1,74 промила алкохол, което отговаря на средна степен на алкохолно повлияване.

Подсъдимият вече е бил санкциониран за управление на автомобил без книжка и сегашното престъпление е извършено в едногодишния срок на наказанието му по административен ред, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Справка показала, че той е осъждан неколкократно за умишлени престъпления от общ характер на пет и шест месеца лишаване от свобода и деянията, извършени на 16 април тази година, са в изпитателния срок на предходните две условни осъждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама