Ментори от Силициевата долина споделят опит във ВСУ

09:52, 27 апр 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Топимена от Силициевата долина – емблематичното място в Калифорния, откъдето започват кариерата си едни от най-успелите предприемачи в света, гостуват днес във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. От 17 ч. в зала 1 на Учебно-спортния комплекс в университета със студенти ще се срещнат учени и експерти от световна величина.

Сред тях ще бъде гуруто на изкуствения интелект Норман Винарски, емблемата на Tech Valley Майкъл Марвин, звездата на Super Bowl с успех във филмовата индустрия Джейми Уилямс, едни от най-успешните българи в Силициевата долина - Богомил Балански и Дафина Тончева, създателят на Telerik Васил Терзиев и председателят на фондация Interculture Лари Бийл – финансов съветник, инвестиционен мениджър и консултант на стартиращи бизнеси по целия свят.

Като част от програмата на стартиралия Академичен акселератор топ менторите от Силициевата долина ще учат студентите на креативност, иновации и предприемачество, ще им разкажат какво е „да се осмелиш да бъдеш страхотен“, колко е важна екипната работа, как мечтите се сбъдват, как се успява в Силициевата долина, как да предвиждаме бъдещето и защо е толкова важно да се развиват „предприемачески екосистеми“.

На срещата ще присъстват и представители на бизнеса, предприемачи, инвеститори – част от партньорската мрежа на университета.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама