Пращат на съд шофьор, причинил смъртта на пътник в колата

14:00, 27 апр 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 29-годишния Стоян Хр., който при катастрофа причинил смъртта на пътник в колата, която шофирал. При произшествието той е бил с отнети права за управление на автомобил, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Инцидентът станал на 14 декември 2015 г. подсъдимият и неговият спътник Зл. Зл., който пътувал на предната дясна седалка, се прибирали от работа с автомобила на Стоян. На бул. „Владислав Варненчик“ по неустановени причини шофьорът насочил колата си към бордюра, ударил се и тя се преобърнала. След завъртане се спряла в дърво, а от удара таванът се деформирал. Пътникът на дясната седалка получил тежка черепно-мозъчна травма и починал на място.

В хода на проведеното досъдебно производство било установено, че водачът е неправоспособен. Преди катастрофата той бил санкциониран за допуснато административно нарушение по Закона за движение по пътищата, както и за превишена скорост. Във взетата и изследвана проба кръв не се доказало наличие на алкохол или друго упойващо вещество.

Предстои делото срещу Стоян Хр., който е с чисто съдебно минало, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама