Варна засилва контактите с Ливърпул

15:47, 27 апр 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варна иска затвърждаване на контактите си с Ливърпул в две посоки - развитие на крайбрежната пристанищна зона с изграждане на експоцентър и сътрудничество за реализиране на идеята на администрацията за Град на знанието. Това стана ясно на среща между кмета Иван Портних с посланика на Великобритания у нас Н. Пр. Ема Хопкинс. Кметът припомни, че британският град е създал т. нар. Квартал на знанието (The Knowledge), в който има условия за насърчаване на иновативни индустрии чрез развитие на образованието и науката.

"Чест е за мен да бъда във Варна, благодаря на кмета за поканата", каза на български език посланик Хопкинс. Тя сподели, че е поела ангажимент за пълно съдействие по отношение на установяване на необходимите контакти и разширяване на обмяната на опит с Ливърпул.

"Тук съм и заради предстоящото посещение на британския военен кораб HMS Daring във Варна, в рамките на което са предвидени няколко събития. Великобритания и България са важни партньори в НАТО. Тази визита демонстрира нашето сътрудничество в сферата на отбраната. Очаквам с нетърпение да играя волейбол с британския отбор срещу отбора от българския военен морски флот в Морската градина“ каза Н. Пр. Хопкис. В отговор на журналистически въпрос какво ще се случи след Брекзит с таксите на студентите посланикът каза, че миналата седмица правителство е обявило, че таксите за български студенти ще бъдат същите за 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама