„Агрополихим“ влага 100 000 лева в обекти от капиталовата програма на Община Девня

18:43, 27 апр 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От „Агрополихим“ промениха коренно отношението си към Девня и за първи път след приватизацията от предприятието са обърнати с лице към обществеността. Това обяви кметът Свилен Шитов пред общинските съветници по време на заседанието на местния парламент днес.

Още тази година от „Агрополихим“ ще инвестират 100 хил. лева в облагородяването на града, с което на практика компанията ще изпълни част от капиталовата програма на общината. За сметка на индустриалния гигант ще бъдат изградени градинки, детски площадки, спортни съоръжения и др., посочи Свилен Шитов след среща с изпълнителния директор на „Агрополихим“ АД Филип Ромбаут. Той изтъкна и приноса на компанията в реализацията на образователния проект за профилирано обучение в гимназиалния курс в СУ „Васил Левски“, чиято основна цел е пресичане на негативните демографски тенденции в общината с осигуряването на квалифицирана работна ръка за нуждите на индустрията.

И на днешната сесия съветници и граждани се оплакаха от системни обгазявания на атмосферния въздух в кв. „Река Девня“, чийто източник според тях е циментовият завод. В отговор кметът Свилен Шитов обеща в най-скоро време да организира нарочна среща с ръководството на „Девня Цимент“, на която ще покани недоволните граждани и общински съветници.

По предложение на кмета местните избраници гласуваха предприятието „Общински транспорт“ да се преобразува в „Обществено хранене“, тъй като досегашното дружество на практика вече не съществува. Новото, което ще бъде 100% собственост на общината, ще стопанисва кафе-сладкарница с детски кът, която ще бъде отворена в края на май в квартал „Повеляново“.

В предмета на сделки на дружеството влизат организация на хранене в предприятия, болнични заведения, училища, детски градини, социални домове, обществени трапезарии и др. На следващата сесия се очаква местният парламент да избере и ръководител на новото общинско предприятие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама