Въвеждат пропускателен режим на крайбрежната алея

15:09, 29 апр 17 25 784 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 1 май влиза в сила пропускателен режим за автомобили на крайбрежната алея на Варна. Той ще се обслужва от два контролно-пропускателни пункта – до Рибарския плаж и до плувния комплекс „Приморски“ и ще е в сила до 15 септември, гласи заповед на кмета Иван Портних. Достъпът ще се контролира денонощно от група „Общинска полиция“.

Зареждането на търговските обекти ще се осъществява в интервала от 5 до 8 ч, като допускането на автомобили ще се осъществява само от КПП до Рибарски плаж. Достъп ще имат и автомобилиу, обслужващи културни и спортни мероприятия, при условие че са съгласувани с Община Варна. За концесионера са предоставени 25 пропуска за МПС. Допускането на тези автомобили ще се осъществява само от КПП Рибарски плаж и само нощем - в часовия интервал от 23 до 5 часа.

Денонощен достъп без ограничения имат автомобилите на МВР, Центъра за спешна медицинска помощ, „Пожарна безопасност и защита на населението“, аварийни служби, когато работят по отстраняване на авария или бедствена ситуация, служители на Община Варна при извършване на контролна дейност, Института по рибни ресурси.

Контролът по изпълнение на заповедта и опазване на обществения ред ще се осъществява от сили на ОД на МВР и група „Общинска полиция“. Нарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата и Наредбата за о6ществения ред на територията на община Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама