Нощно осветление ще намалява престъпността по плажовете

18:18, 19 май 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За гарантиране на сигурността на туристите това лято във Варна и близките курорти ще бъдат командировани 141 полицаи от вътрешността на страната, както и шестима служители на реда от Румъния. Има заявка и за полицаи от Германия, откъдето са голяма част от гостите на Северното Черноморие, но все още пристигането им не е потвърдено.

Това стана ясно на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов с областния управител на Варна Стоян Пасев, кмета Иван Портних и представители на контролните органи и туристическия бранш часове преди официалното откриване на сезона в морската столица.

С концесионерите и наемателите е разговаряно плажовете да се осветяват нощем, за да се намалят престъпленията и да се улесни разкриването им. Където инфраструктурата позволява, пясъчните ивици ще имат нощно осветление още това лято. По два велопатрула са предвидени за територията на Златни пясъци и Морската градина във Варна, съобщи шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Даниел Пашов.

Към момента неохраняемите плажове във Варненско са 26, но за три от тях предстои подписване на договори с наематели до края на месеца, информира министър Ангелкова. В област Добрич без спасители са 17 плажа, но за три също скоро ще се финализират процедурите за отдаване под наем.

За 6 от неохраняемите плажове край Варна държавата ще осигури спасители, а общините ще имат грижата за почистването им, информира областният управител Стоян Пасев. Сред тях са най-посещаваните „Камчия“, „Фичоза“ и „Шкорпиловци“.

Непрекъснати проверки – планови и внезапни, обеща министър Ангелкова за спазването на договорите за стопанисването на плажовете. За това ще следят и мобилни групи на ведомството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама