43 екипажа стартират в рали „България“

22:15, 19 май 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде тази вечер пред катедралния храм „Свето Успение Богородично“ във Варна официалния старт на рали „България“. В него в следващите два дни ще мерят сили 43 екипажа. 11 от автомобилите, заявили участие, не преминаха техническия преглед.

„За пореден път Варна е домакин на това състезание. Днес открихме и туристическия сезон. Рали „България“ е едно прекрасно събитие, което го допълва . Убеден съм, че с помощта на Министерството на спорта и федерацията ще направим така, че този формат да се развива, надгражда и да бъде един и да бъде един истински празник за любителите на автомобилния спорт във Варна”, заяви при откриването кметът Иван Портних. Т

След шейкдауна днес стана ясно, че битката ще бъде много оспорвана. Разликата в резултатите между топ пилотите е десети от секундата. Най-бързи бяха турските пилоти с автомобилите R5. С първо време – 1:30,3 е Ягис Авджъ с Peugeot 208 Т16, а само на 3 десети след него – 1:30,6, е сънародникът му Орхан Авчиоглу с Ford Fiesta. Трети е Угер Сойлу с Skoda Fabia.

Нашият Пламен Стайков с Mitsubishi Lancer Ево 9 е 4-и с време 1:34,3, а само на десета след него – 1:34,4 е Игнат Исаев със Citroen DS3 R3 Max – 5-и. Тихомир Стратиев е 7-и с Peugeot 208 R2.

В марковия шампионат Hyundai Racing Trophi очаквано най-бърз беше Симеон Симеонов, но само на 5 десети след него е Мартин Коев, също с Hyundai i20 купе. Двамата са съответно 24-и и 25-и в общото класиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама