Пуснаха под домашен арест задържания за 46 кг хероин

13:49, 23 май 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският окръжен съд не уважи днес искането на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 35-годишния Радко М., обвинен, че е държал с цел разпространение над 46 килограма хероин. Той бе задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа след разследване, започнато, след като полицаи открили 94 пакета с наркотика в багажника на паркиран на околовръстния път край хипермаркет „Метро“ автомобил „Опел Корса“.

Според съда от събраните до този момент доказателства не може да се направи обосновано предположение, че Радко е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът е изслушал показания на свидетел, от които не може да се направи категоричен извод за пряка връзка между обвиняемия и лекия автомобил.

Радко е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес и според съда не може да бъде направен извод за опасност да се укрие или да извърши престъпление. Пред съда той е заявил, че се занимава със строителство и продажба на автомобили, но нямал никаква връзка с колата, в която е намерен хероинът. В края на заседанието съдебният състав му е определил най-леката мярка за неотклонение - „Домашен арест“.

Окръжната прокуратура във Варна незабавно ще внесе протест срещу тази мярка, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура. Държавното обвинение категорично не приема изводите на съда, че не може да се направи обосновано предположение за съпричастността на Радко М. към намерените наркотици, както и че не съществува опасност той да се укрие.

Според наблюдаващия прокурор от намерения хероин могат да се приготвят 46 000 дози, всяка с цена 30 лева на уличния пазар, или общата му стойност надхвърля 1 милион лева. Поради тежестта на престъплението и големите размери на откритите наркотици предстои деянието да бъде преквалифицирано като престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама