Фестивал за народни танци събира ансамбли от цялата страна

13:30, 24 май 17 / Култура 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ансамбли от цялата страна ще вземат участие във Фестивала за български народни танци „Мегданско веселие край морето“, който ще се проведе на 16 и 17 юни в Летния театър във Варна. Той се организира за първи път и ще протече под патронажа на кмета Иван Портних.

Организатори са Фолклорен ансамбъл "Варна", Фолклорна музикално-танцова компания „Варна“ и „Бериго“ ЕООД, с подкрепата на Община Варна и Двореца на културата и спорта.

Записването за участие вече е в ход и ще продължи до 5 юни. Фестивалът е насочен към любителски клубове, школи и танцови състави, занимаващи се с български народни танци. Категориите са три : Клубове и школи; Танцови състави за деца до 14-годишна  възраст; Танцови състави за младежи и възрастни над 14-годишна възраст. Регламентът позволява във феста да вземат участие и състави от чужбина. Записването се осъществява по интернет на адрес http://megdanvarna.com.

Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от експертно жури. В състава му са проф. Даниела Дженева, главен художествен ръководител на ФА „Тракия“, Ивайло Иванов, хореограф на НФА „Филип Кутев“ , Богдан Донев, главен художествен ръководител на ФТТ „Найден Киров“, и Данчо Радулов, диригент на ФА „Варна“.

Входът за зрителите ще е свободен, съобщиха организаторите. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама