„Енерго-Про“: Средната сметка на домакинствата за април е 39,97 лв.

10:59, 25 май 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първите сметки, включващи новите цени на електроенергията в Североизточна България, са фактурирани, съобщиха от „Енерго-Про“. Във връзка с влезлите в сила с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране нови цени на електроенергията от 7 април платежните документи за месеца съдържат два подпериода: консумирана енергия до 6 април, фактурирана по новите цени, и потребена енергия от 7 април, фактурирана по новите цени.

Както при всяко изменение на цените на електроенергията, и тази промяна ще се отрази еднократно в сметките. От компанията припомнят, че са дали възможност на своите клиенти да направят самоотчет на показанията си при влизането в сила на новите цени. Фактурирането при клиентите, които не са подали данни, е съгласно регламентирания начин – пропорционално разделяне на отчетените количества на дните преди и след промяна на цената. В зависимост от периода на отчитане фактурите съдържат различен брой дни по старата и новата цена.

Средната сметка на домакинствата на територията, обслужвана от „Енерго-Про“, за април е 39,97 лв., твърдят от дружеството.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама