Съдят мъж, че му откраднали пистолета

11:44, 25 май 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 53-годишен мъж от Самоков, чийто пистолет бил откраднат, докато гостувал в хотел край Варна. Обвинението срещу него е за това, че не осигурил необходимите мерки за съхраняване на личното си оръжие, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

На 21 срещу 22 август 2015 г. Асен К. гостувал в хотел „Журналист“, който бил стопанисван от негов приятел. Самоковецът притежавал пистолет „Глок“ и 15 боеприпаса за него с разрешение на МВР. Нощно време той оставял оръжието си в незакрепена към пода или стената каса в счетоводството на хотела.

На същата дата през нощта била извършена кражба на касата в помещението на счетоводството, където съхранявал пистолета си подсъдимият. Оръжието не е открито и до момента.

С действията си Асен К. Е нарушил два текста от Закона за оръжията, беоприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, който предстои да насрочи делото за разглеждане, мъжът може да получи наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години или глоба от 500 до 3000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама