Фирма за скрап купува терена на „Полимери“

14:45, 25 май 17 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивска фирма купува терена на фалиралия девненски завод „Полимери“. Това обяви в интервю за „Дарик“ областният управител на Варна Стоян Пасев.

По думите му цената на сделката е 15 милиона лева, 10% от които вече са преведени авансово. Средствата са достатъчни за покриване на всички задължения на дружеството, докарано до несъстоятелност от Николай Банев.

Новият собственик ще влезе във владение на 5 юни. Той се занимава със скрап и се очаква на терена от над 1000 декара да направи цех за обработка на метали.

Опасният трихлоретан на територията на девненския завод остава като проблем за областния управител, тъй като ще отпадне от ангажиментите на синдика на фалиралото предприятие. Не е изключено да се плаща наем за съхраняването на тоновете тежки фракции, смята Пасев. 
Подоробностите ще бъдат уточнени утре на среща между областния управител и купувача на

 

 

Договорът по обществената поръчка за транспортиране и обезвреждане на трихлоретана не е бил разписан от предишния областен управител Тодор Йотов. „Нищо не е свършил по въпроса, освен преместването от едно място в друго”, коментира действията на предшественика си Стоян Пасев. Той увери, че вече е сложил подпис под договора за обезвреждане на опасния химикал.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама