Бистрят идеи за по-екологични и ефективни градове

10:20, 26 май 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работещи практики и модерни технологии, които могат да превърнат градовете ни в по-екологични и по-ефективни, т.нар. концепция Smart City ("умни градове"), влизат във фокуса на седмото издание на Startup Weekend Varna. То започва днес в Социалната чайна и ще продължи до неделя.

Шест са категориите, с които трябва да се справя един "умен град", според Виенския технически университет - икономика, околна среда, администрация, мобилност, начин на живот и население, обясняват организаторите. В тази посока трябва да са идеите, които могат да предлагат предприемачи, дизайнери, маркетинг специалисти, ентусиасти. Ще ги оценяват и журират основатели на стартъп компании с приходи от десетки хиляди евро.

Предвидени са 4 парични награди по 750 евро, 3D принтер, едномесечен безплатен достъп до най-новото споделено работно място във Варна, билети за стъртъп събития в цяла Европа.

Всички участници ще имат възможност да получат обективна оценка за своята идея от доказани професионалисти, да създадат бизнес контакти и приятелства. Идеите им имат реален шанс да стигнат до активни инвеститори, тъй като презентациите се качват на страницата на фондацият Startup Weekend. Тя е регистрирана в Сиатъл, където хора с възможности нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама