Във Варна започва кампанията „Спорт срещу агресия“

07:00, 27 май 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тренировка на открито, която ще се проведе съвместно с организацията „Благотворителност и спорт“, във Варна започва кампанията под наслов „Спорт срещу агресия“. Инициатор е народният представител от ГЕРБ Владимир Вълев – Питбула.

„Благодаря на организацията БИС, която прегърна идеята да популяризираме спорта като начин за преодоляване на агресията във всичките й форми. Случаите на насилие в обществото ни, за съжаление, зачестиха. Нека превърнем агресията в спортен хъс. Нека младите хора да изявяват своята физическа сила в спортните зали и чрез тренировки, а не на улицата или в класните стаи”, призова Владимир Вълев, който е трикратен европейски и трикратен световен шампион по кикбокс, а миналата година спечели и пояса на WAKO PRO при професионалистите в К-1.

„Каузата е надпартийна и е важно да получи широка обществена подкрепа. Като състезател и треньор знам от опит, че спортът възпитава, калява и физиката, и духа, учи те да уважаваш своя противник. Защото победата си струва само в честно съревнование с равностоен противник!”, сподели Владимир Вълев.
Миналата година заедно с БИС той проведе тренировка в ГПЧЕ „Йоан Екзарх” във Варна. „Инициативата мотивира учениците да бъдат активни и ги зареди с положителни емоции. Това ни стимулира да продължаваме да работим в тази посока и чрез масов спорт да се противопоставим на проявите на агресия в обществото ни”, коментира Владимир Вълев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама