Благотворителен базар набира средства за деца в риск

07:51, 27 май 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен базар ще набира средства в подкрепа на каузата на „Академия на знанието”, която обучава деца от рискови групи, наред с деца в предучилищна възраст. Той ще се проведе днес и утре от 10 до 14 ч. в читалище „Просвета“ във варненския квартал „Аспарухово“.

Проектът е подкрепен от фондация „Заедно в час” и читалище „Просвета”, които предоставят помещенията за обучение на децата. Заниманията включват елементи от методиките Валдорф и Монтесори, а по-големите помагат по време на обучението на по-малките. Средствата са нужни са за ремонта на помещенията и обзавеждането.

Всички изделия на базара са дело на децата, които и в момента се обучават в „Академия на знанието”. Сред тях са сувенири от рециклирани материали, както и цветя, които са отгледани от малчуганите.

Според статистика на „Заедно в час” във варненския кв. „Аспарухово” живеят около 8600 деца до 18 г., но едва около половината от тях посещават редовно училище. Сред останалите над 4000 малчугани има деца на разведени родители, самотни майки, деца на гурбетчии със затруднено социално положение. 70 на сто от тези деца са от бедни семейства, които преживяват предимно от социални помощи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама