Над 250 варненчета се включват в общинския турнир по плуване

09:39, 27 май 17 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С открити уроци в училищата, турнир по плуване и по волейбол, както и с безплатно ползване на Ледената пързалка, ще бъде отбелязан Денят на детето 1 юни във Варна. Инициативите са организирани от общинската дирекция „Спорт“.

Началото още днес ще сложи традиционният общински ученически турнир по плуване. Той започва от 10 ч. в плувния комплекс „Приморски“. Право на участие имат ученици от ІІ до ХІ клас, разделени в четири възрастови групи. Очаква се да се включат над 250 деца от варненските училища.

На 1 юни от 10,10 ч. на откритата спортна площадка в двора на СУ „Димчо Дебелянов“ ще се проведе открит урок по баскетбол с  участието на Венци Гечев, шампион на България за 2017 г. и треньори от клуб „Одесос“. От 11 ч. в двора на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Аспарухово“ започва откритият урок по баскетбол, като специален треньор ще бъде бившият състезател Саша Топчов от Академията „Стар баскет“. 

От 13,30 ч. в СУХНИ „Константин Преславски“ е откритият урок по баскетбол. Демонстрации по футбол ще се състоят от 10,10 ч. в ОУ „Иван Вазов“ с участието на треньора Петър Кръстев от детския футболен клуб „Шампиони“. 

Открит урок по тенис на маса ще има в ОУ „Добри Чинтулов“ от 11 ч. и в СУ „Найден Геров“ от 13,30 ч. с участието на главния треньор на спортен клуб „Варна 2015“ Александър Савов.

През целия ден на 1 юни деца ще могат да ползват безплатно Ледената пързалка в общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост“.

На 3 юни в зала „Христо Борисов“ в спортния комплекс „Черно море“ ще се проведе и турнир по волейбол за момчета, родени 2004 - 2005 г. Състезанието се организира от волейболен клуб „Черно море“ и Община Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама