Писатели влизат в класните стаи на 30 варненски училища

16:47, 27 май 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път във Варна ще се проведат детски и младежки литературни дни, в които 28 автори и илюстратори ще влязат в класните стаи на 30 основни и средни училища. „ВарнаЛит 2017“ ще се проведе в периода от 31 май до 3 юни и цели да провокира младите хора да четат.

Сред творците, които ще изнасят беседи и ще обсъждат съвременната литература с учениците, са Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Илиян Любомиров, Константин Трендафилов, Юлия Спиридонова, Неделчо Богданов, Зорница Христова, Петя Кокудева, влогърите Емил Конрад и Стан. Във форума ще се включат и Сали Грийн от Великобритания, автор на поредицата „Полулош“, преведена на 47 езика, и Стефан Пастис от САЩ, създал хитовата поредица „Тими Провала“. Предстои и среща със словенския писател на книги за тийнейджъри Тадей Голоб, автор на „Златният зъб“.

За децата са организирани творческите работилници „Пиано от картон“с участието на младата художничка и илюстраторка Катина Недева и „Камъче си нарисувай“ с интересни факти за българската азбука. Петя Кудрева ще представи за първи път своята бъдеща книга „Аз съм някой друг“ с весело упражнение, в което ще се имитират смешни и страшни животни.

В рамките на „ВарнаЛит 2017“ е предвиден и концерт на 1 юни на входа на Морската градина с участието на P.I.F. и детския хор „Добри Христов“. Програмата, която включва повече от 30 събития, предвижда и презентация на средновековно облекло, бойна екипировка и оръжие в Римските терми.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама