„Най-сладкият ден“ събира варненчета на входа на Морската градина

10:00, 28 май 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредното издание на най-мащабния за Варна културен форум за деца и младежи - „Най-сладкият ден“, ще се проведе днес от 10 до 20 ч. на входа на Морската градина. Повече от 1200 младежи и деца от варненските читалища, певчески и танцови клубове, арт школи и училища ще пеят, танцуват и рисуват, а многобройната публика ще се радва на шоколадови изненади, торти, сладоледи и други сладки изкушения, спечелени в провеждащите се през целия ден забавни състезания, игри и томболи.

От тази година организаторите поставят началото на традиция с акцент върху здравословното хранене за деца. Ще бъдат представени нови атракции, като демонстрации на живо на карвинг на ледени фигури и карвинг от свежи плодове, ще се изработват близалки от натурални съставки. А децата ще имат възможност да месят тесто за бисквитки от лимец и елда.

Институт „Конфуций“ - Велико Търново, ще представи китайското изкуство и култура с демонстрации на китайска калиграфия и възли, традиционни облекла, както и татуировки с къна, в които могат да се включат всички желаещи.

Образователни презентации ще представят възможности за обучение у нас и в чужбина, а за любителите на родната история в голяма средновековна шатра ще има възстановка на бита и традициите на българите от ранното средновековие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама