Представят италиански и испански методи по развитие на кулинарни таланти

07:59, 29 май 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международно обучение за инструктури по кулинарни изкуства и кулинарен мениджмънт започва във Варна днес с участието на 20 университетски преподаватели в тези области от Испания, Италия, Словения, Литва, Латвия и България. Домакин е Институтът по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт.

Кулинарните работилници ще продължат до 2 юни. В първите два дни шеф Робин Вилареал, съосновател на първата програма по кулинарни изкуства в България, ще представи пред гостите успешни практики в подготовката на студенти по кулинарни изкуства и ще разкаже повече за стажантските позиции в ресторанти със звезди Мишлен в Западна Европа, от които се възползват близо 40 студенти от варненския институт. Ще бъдат споделени историите на момчета и момичета от Варна, които в момента са на стаж в наградения през 2001 г. с три звезди Мишлен едноименен ресторант на шеф Мартин Берасатерий в Ласарте, Испания, и тризвездния ресторант „Юберфаарт“ в Германия при шеф Кристиян Юргенс.

Шеф Робин Вилареал ще разкаже как може да се откриват и развиват талантливи младежи, които искат да израснат във висшите кулинарни среди, и ще сподели практики за кариерно консултиране и подкрепа за успешна трудова реализация на студентите от своя близо 10-годишен опит.

Програмата включва и демонстрация на съвременни методи за развитие на кулинарни таланти в Испания и Италия. Те ще бъдат представени от експерти в областта на човешките ресурси - Джулия Салучи от страната на вкусната паста и Силвия Хюлияна от държавата, в която са разположени едни от най-известните Мишлен ресторанти. Шеф-инструктор от Словения ще демонстрира приготвянето на словенски традиционни ястия с местни и сезонни органични продукти.

Инициативата се реализира по проект „Обучението по кулинарни изкуства в подкрепа на младежката заетост и социалното включване“, финансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейската комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама