Затварят едното платно на Аспаруховия мост

16:23, 29 май 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва изпълнението на третия етап от общо четири от предвидените ремонтни дейности на Аспаруховия мост. При него ще бъде затворено платното в посока Бургас, а движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Между 6:30 ч. и 10:00 ч. и 16:30 ч. и 20:00 ч. ще се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 10 тона. Целта е автомобилите да пътуват по-безопасно в натоварените часове, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

За улеснение на трафика, идващ от Бургас, преди Аспаруховия мост ще бъде стеснен участъкът преди изхода от квартал „Аспарухово“. При необходимост дясната лента на моста в посока Варна ще се обособи само за автобуси на градския транспорт и коли със специален режим на движение. Автобусната спирка за квартал „Аспарухово“ временно ще се премести в съседното платно, а в посока центъра на Варна остава без промяна. Скоростта на движение за всички превозни средства при ремонтните дейности е до 40 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да предвидят повече време за пътуване поради по-бавното придвижване при извършването на строителни работи и временната организация на движение. Това обаче е необходимо, за да приключат строителните работи колкото се може по-бързо в предвидения срок.

Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. „Девня“ във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - АМ „Черно море“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама