Предават на съд мъж, шофирал с фалшива книжка в Полша

18:34, 29 май 17 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура във Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 33-годишния Алдин Ив. Варненецът ще отговаря за това, че в Полша използвал фалшиво свидетелство за управление на автомобил, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

На 13 септември 2015 г. в Любелска област на Република Полша подсъдимият бил спрян за проверка, тъй като шофирал със скорост, по-висока от 65 км/ч от разрешената. Пред проверяващите полицейски служители той представил българска шофьорска книжка. Тя била отнета от полицейските служители и върната в България. Проверка на „Пътна полиция“ във Варна показала, че на името на Алдин Ив. никога не било издавано свидетелство на управление на МПС и че той е неправоспособен водач.

По същия номер в масивите на КАТ фигурирало свидетелство на управление на името на мъж от Каварна, който, за да го получи, представил неистинско свидетелство за завършено основно образование. Фалшивата шофьорска книжка трябвало да бъде иззета, но мъжът от Каварна обяснил, че е изгубил документа. В разпит пред разследващите той заявил, че не познава човек с името Алдин Ив.

Изготвената по делото съдебно-техническа експертиза показала, че всички защитни елементи и изображения на неистинската шофьорска книжка, използвана от 33-годишния варненец, са отпечатани на цветен принтер. Кинеграмите били имитирани чрез тънко прозрачно фолио с кръгла форма, вмъкнати между подложката и самозалепващото фолио.

Делото Алдин Ив. предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама