Варненският театър представя фентъзи постановка

07:00, 30 май 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В навечерието на Деня на детето Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ поднася на младата си публика предпремиерната фентъзи постановка „Сън”. Талантливата авторка Магда Борисова, позната ни от Детската Коледа, спечели с тази творба провелия се преди няколко години конкурс за детска пиеса на варненския театър. И ето че тази година тя излиза на сцена. Предпремиерните спектакли са днес и утре на сцена „Филиал“.

В „Сън” Магда Борисова засяга важни житейски теми на достъпен за младата аудитория език. Както подсказва заглавието, в тази пиеса-феерия, смесица от фентъзи и символизъм, адресирана сякаш само към децата, действието се развива в страната на сънищата. Всеки сън е една произволна субективност, чрез която човек прекрачва границите на реалността. Героите осъзнават, че се намират в сън и искат да прехвърлят мост между съня и реалността. Тони бърза да се срещне с Големия вълшебник, защото той може да сбъдва хубавите сънища. А момчето таи няколко прости желания - майка му да се радва на сладък живот - тя все се оплаква, че животът й горчи, да имат достатъчно пари и да задържат кучето Ралф. По пътя си Тони среща феи и митични същества, успява да се пребори с кошмарите и страховете си, помага на изпаднали в беда. А в края на едно такова пътуване човек научава много за себе си и спътниците си. Когато пристига в двореца на сънищата, Тони се изправя пред трудно решение. Той трябва да избере само едно от трите си желания – или сладкия щастлив живот, или кучето, или парите.

Постановката е музикалната среда са дело на Стоян Радев Ге. К., сценографията и костюмите – на Даниела Николчова. В ролите ще видим Георги Няголов/Недялко Стефанов, Валери Вълчев, Цветина Петрова;, Николай Кенаров, Биляна Стоева, Теодора Михайлова, Даниела Викторова, Веселина Михалкова, Николай Божков, Гергана Арнаудова, Милена Кънева, Константин Соколов; и Юлияна Чернева.

Началото и на двете представления е в 19 ч.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама