Дават на съд шофьор, извадил пистолет заради отнето предимство

11:12, 30 май 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 42-годишния Галин Я., който се заканил с убийство на двама варненци заради отнето предимство на пътя.

Разпрата станала на 15 май тази година, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Свидетелят Нено Ст. пътувал с автомобила си заедно със своя син. На кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Вяра“ във Варна той се престроил в лявата лента с намерение да направи ляв завой. При зелен сигнал на светофара потеглил направо, с което извършил нарушение на правилата на Закона за движение по пътищата.

В дясната лента пътувал подсъдимият Галин Я. заедно със съпругата и децата си. За да избегне пътен инцидент, той натиснал рязко спирачка. След това решил да настигне колата на Нено Ст., която го засякла, като давал знак със звук и фарове на нарушителя да спре. След това препречил пътя на свидетеля, който слязъл от колата си и се извинил. После потеглил отново, когато чул виковете на Галин Я., че ще гръмне и него, и сина му. Нено Ст. видял, че мъжът държи в ръцете си пистолет, и подал сигнал на спешния телефон 112.

Дошлият полицейски екип установил, че Галин Я. държи в автомобила си пневматичен пистолет с пълнител с 22 сачми, две дървени бухалки, метален бокс и два сгъваеми ножа.

Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, Галин Я., който е осъждан многократно, включително и за хулиганство, може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама