Оставиха в ареста рецидивиста, ограбил лекар в спешен кабинет

13:52, 30 май 17 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 29-годишния Милен Б. Той е привлечен като обвиняем за грабеж на лекар, извършен в условията на опасен рецидив, съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Както Topnovini.bg вече информира, мъжът бе задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, след като в събота в спешния кабинет на Факултета по дентална медицина на Медицинския университет във Варна със сила отнел от дежурния лекар мобилен телефон и портфейл със 190 лева и документи. След грабежа избягал, но бил задържан по-късно от ограбения лекар и варненци, които му се притекли на помощ. Вещите и парите, предмет на престъплението, са върнати.

По време на съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение стана ясно, че 29-годишният мъж е наркозависим и страда от психично заболяване, но е разбирал какво върши в момента на престъплението. Той е осъждан шест пъти, като последното наказание за грабеж, което е изтърпявал, е било лишаване от свобода за срок 6 години. Грабежа на лекаря той е извършил в изпитателния срок на условно предсрочното му освобождаване от затвора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама