Учебни компании се борят за награди край Варна

19:05, 01 юни 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-големият младежки бизнес форум у нас – „Изгряващи звезди”, бе официална открит днес във Варна. Той се организира от JA Bulgaria в партньорство с Община Варна и е част от проявите във връзка с „Варна – Европейска младежка столица”. Сред официалните гости бяха зам.-кметът на Община Варна Пламена Маринова, шефът на дирекция „Образование и младежки дейности” Лилия Христова и изпълнителният директор на сдружение „Варна – Европейска младежка столица” Мирчо Христов.

Тази година общо 41 учебни компании се борят за приза „Най-добра учебна компания на България“. По време на форума своите бизнес разработки ще представят и 25 студентски екипа от цялата страна, които участват в програмата JA Startup. Те ще се борят за приза „Най-добър студентски стартъп“ на JA, както и за редица награди в специални категории.

По време на деветото издание на Младежкия стартъп форум 350 ученици и студенти от цяла България ще демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината и ще представят дейността си пред жури. Със състезанието младежите завършват едногодишното си обучение по програмите „Учебна компания” (ученици) и „Стартъп“ (студенти). Програмата „Учебна компания“ е запазена марка на JA и е призната от Европейската комисия за най-добра практика в обучението по предприемачество.

Форумът е отворен за посещение от всеки желаещ да се запознае с бизнес идеите на младежките екипи. За самите екипи ще бъде изключително вълнуващо да имат възможността да рекламират своите продукти пред реални клиенти и да осъществят продажби.

В журито ще се включат топ мениджъри от бизнеса, предприемачи и представители на държавните институции, за да определят кои участници ще получат престижните призове за „Най-добра учебна компания на България за 2017-а” и „Най-добра студентска компания (стартъп) на България за 2017-а”. 

Редица институционални и бизнес партньори на JA ще връчат награди в специални категории - Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия, SAP, Societe Generale Expressbank, Coca-Cola HBC, Nestle и др. Евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев ще връчи награди в категорията „Предприемачи на бъдещето“ на една учебна компания и „Агропредприемачи на бъдещето“ на една студентска компания на JA – пътуване до столицата на Европа. Най-младият член на ЕП Андрей Новаков, с който JA реализира тази година проекта #StartupТворилница ще награди с пътуване до Брюксел един студентски екип от Техническия факултет на ЮЗУ в Благоевград, където се реализира проектът.

Министерството на икономиката за трета поредна година ще избере най-добрия екип в рамките на своя конкурс за търговска марка „Брандико“, който се провежда в партньорство с JA България.

Победителят сред учебните компании ще вземе участие в състезанието за „Най-добра учебна компания на Европа“ 2017, което ще се проведе в Брюксел, Белгия на 11-13 юли, докато една от компаниите при студентите ще спечели финансиране, възможност 6 месеца да ползва споделено пространство в София Тех Парк и консултации с професионалисти на обща стойност до 10 000 лв, осигурени от JA.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама