Командироват санитарни инспектори във Варна и Бургас

16:17, 12 юни 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Санитарни инспектори от вътрешността на страната вероятно ще бъдат командировани във Варна и Бургас през лятото, за да се гарантира ефективен контрол на храната и водите. Те ще извършват усилени проверки на обектите за хранене, водоизточниците, басейните и морето, за да се обезпечи сигурността на туристите.Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, който днес присъства на откриването на обновената Клиника по съдова хирургия в университетската болница „Света Марина“.

С реновирането и обзавеждането на клиниката вече не говорим просто за съдова хирургия, а за комплексно лечение на съдови заболявания в морската столица, заяви проф. Петров. „На мен, в качеството ми на министър, ми върви да бъда по хубави поводи при вас – спомням си, че преди три или четири години открихме първия циклотрон тук. За моя много приятна изненада днес проф. Красимир Иванов и проф. Валентин Игнатов ми показаха сградата, която тогава беше в изходно състояние, а сега в нея се помещава модерна онкология. Поздравявам ви за добрата работа и съм сигурен, че всичко, което правите, е за доброто на гражданите не само на област Варна, а и на цяла Североизточна България“, каза министърът.

Той увери, че финансирането на болниците не е намалено, а по-малкото средства за второто тримесечие се дължат на изваждането на 3% за непредвидени дейности, които ще се изплатят в началото на юли. Идеята част от болниците да работят без лимити е само един от многото варианти за излизане от омагьосания кръг на непрекъснат ръст на хоспитализациите и дейностите в лечебните заведения при фиксиран финансов ресурс, обясни още министърът. По думите му държавата няма да абдикира от задължението си да осигури лечение на гражданите, но трябва да има прецизни регламенти кой, как и с какви средства може да осъществява тази дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама