Училище награди отличници с ваучери за книги

07:47, 16 юни 17 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ изпрати първия випуск седмокласници, които завършват основното си образование съгласно измененията в Закона за предучилищното и училищното образование.

Снимка: СОК "Камчия"

Випускът се гордее с пълните си отличници Марио Милчев (VІІА кл.) и Александра Симеонова (VІІ кл.).

Седмокласниците и от двете паралелки са се представили много добре и на националното външно оценяване. Въпреки че резултатите им позволяват да бъдат приети в гимназиите в страната с най-висок бал, голяма част от децата ще продължат образованието си в Училището на бъдещето в „Камчия“. Те ще изберат дали ще учат в езиковия профил, в който ще изучават по 20 часа седмично руски и английски език, или в профила с усилено изучаване на информационни технологии и английски език.
Повече от 50 са отличниците на ЧСУ „Юрий Гагарин“, които завършиха успешно V, VІ и VІІ клас. 16 от тях получиха и специална награда от ръководството на училището и и СОК „Камчия“ – ваучер за книги. Децата бяха наградени за отличен успех през учебната година, за достойно представяне на училището и призово класиране в международни и национални олимпиади и състезания по руски език, английски език, информационни технологии, история, математика, плуване, гимнастика и др.

„Когато затваряме очи, си представяме нашето училище като дълбок облак, пълен с чудеса“, казаха седмокласниците, които бяха подготвили приветствие към преподавателите и класните си ръководители – Евгения Илиева и Стоянка Драгоева. Те благодариха от сърце за знанията, за любовта, прекрасните и щури мигове, за приятелството, за доверието, за съветите, за утехата, за това, че в училище са като в семейство. Думите им разчувстваха не само учителите, но и препълнената зала.
За спомен от паметния ден всички ученици поставиха къщички за птици в парка на „Камчия“. Къщичките са част от проекта „Природата в сърцата ни“, който стартира през миналата учебна година. Те са закупени със средства, събрани от учениците в благотворителни базари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама