Хиляди варненски ученици ще сменят училища заради ремонти

12:56, 17 юни 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващата учебна година на 7000 варненски ученици ще се наложи поетапно да бъдат премествани в други сгради заради планираните ремонти. Това съобщи шефът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, като апелира за повече търпение и разбиране от страна на родителите и децата.

По проект на стойност 16,3 млн. лв., финансиран по ОП „Региони в растеж“, предстои обновяване на 7 училища и 3 детски градини. Дейностите включват реконструкции, ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и създаване на достъпна архитектурна среда в Първо основно училище, VII СУ „Найден Геров“, СУ „Димчо Дебелянов“, СУ „П. Яворов“, ОУ „Константин Арабаджиев“, ОУ „Стефан Караджа” и ОУ „Н. Й. Вапцаров“, както и в детските градини „Светулка“, „Първи юни“ и „Ян Бибиян“.  По друг проект за близо 2,8 млн. лв. ще се ремонтират сградите на Професионалната гимназия по икономика „Иван Богоров“ и на гимназията по горско стопанство „Николай Хайтов“.

Докато текат строителните работи, на възпитаниците им ще се наложи да ползват други сгради. Проектографиците вече са подготвени от общинската администрация, но предстои да бъдат одобрени от Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама