Данъчните съставиха 10 акта на търговци в Златни пясъци

18:50, 19 юни 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три магазина за продажба на дрехи, два за аксесоари, офис за туристически услуги и пункт за продажба на сладолед ще бъдат запечатани за срок до 30 дни заради неиздаване на касови бележки. Търговците са хванати в нарушение на данъчното законодателство през почивните дни, съобщиха от Териториалната дирекция на НАП във Варна.

В късните часове са били проверени общо 27 търговски обекта на първа линия в курорта. Данъчните инспектори са съставили 10 акта – 7 на вече изброените, и още 3 за установени разлики между касовата наличност и регистрирания на фискалните устройства оборот от продажбите.

Проверките са част от засиления контрол по Северното Черноморие, който вече обхваща и крайбрежната алея на Варна. Там са проверени 22 търговски обекта. Съставени са три акта за установяване на административно нарушение - разлика в касовата наличност. По време на проверките са посетени и три ресторанта и два коктейл-бара на алеята, от които публичните изпълнители от дирекцията са иззели общо 5000 лева от касите. Техните собственици имат просрочени данъчни задължения и отказват да ги погасяват доброволно.

В курорта Албена варненските инспектори са проверили 12 търговски обекта, разположени по централната алея. Магазин за продажба на хранителни стоки ще бъде запечатан, тъй като в него на клиентите не са издавани касови бележки. В други три обекта са съставени актове за разлика в касовата наличност.

Наблюдението и проверките на търговците по Северното Черноморие ще продължат през целия туристически сезон. Сигнали за неиздадени касови бележки гражданите могат да подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected]

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама