Набират младежи за безплатен курс по ветроходство

09:34, 21 юни 17 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежи на възраст от 15 до 21 години имат шанса да се приобщят към ветроходството напълно безплатно, като се включат в курс, организиран от варненския яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“. Той се финансира по проекта „Плавай с нас“, класиран на първо място сред кандидатите по ключовото направление „Иновативен скок“ от програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

Курсът ще се проведе от 26 юни до 3 октомври на три яхти от клас 420 – един от най-скъпите и бързи ветроходни класове. Обучението ще се води от двама треньори на яхтклуба съвместно с младите ветроходци Вилиана Димитрова и Христо Младенов - национални състезатели, които се занимават с екстремния и нестандартен спорт повече от 12 години и са носители на множество награди от национални и международни регати. В рамките на проекта те за първи път ще влязат в ролята на инструктори за свои връстници, след като наскоро успешно издържаха изпит и получиха сертификати от Международната класна асоциация за 420.

Предвижда се да бъдат обучени 40 младежи, към които единственото изискване е да умеят да плуват. С предимство ще се приемат млади хора в риск. Желаещите да се включат могат да се запишат до 24 ч. на 23 юни чрез попълване на електронен формуляр на:http://www.yachtclubportvarna.com/?m=contact&tab=2 или до 17 ч. същия ден в сградата на яхтклуба, която се намира след морска гара Варна.

Информационна среща със записаните ще се проведе на 24 юни от 17 ч. в сградата на яхтклуба. На нея ще бъдат разяснени подробно дейностите по курса, графиците на обучение и разпределение на младежите по възрастови групи в удобно за тях време.

Проектът „Плавай с нас” е социална иновация, свързана със създаването на устойчиви общности от младежи, спортисти и треньори по ветроходство за обмяна на опит и идеи. Обучението на младежите ще бъде на няколко етапа и през цялото време ще бъдат правени контролни тестове, които да стимулират конкурентоспособността им и да определят техните възможности за развитие във ветроходството – като състезатели, добри моряци, боцмани, организатори, коментатори и т.н. Ветроходството способства за формиране на многоличностно значими качества– дисциплина, отговорност, работа в екип, инициативност, решителност и толерантност. Те ще са от полза и за бъдеща професионална реализация на младежите, уверяват организаторите на курса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама