Осъдиха видинчанин, причинил смъртта на приятелката си в катастрофа

15:24, 21 юни 17 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години е присъдата на Марко М., която произнесе днес състав на Варненския окръжен съд. 25-годишният мъж от Видин беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване по непредпазливост смъртта на млада жена и средна телесна повреда на пътник при пътнотранспортно произшествие, съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Катастрофата станала на 6 септември миналата година. Марко М. управлявал „Опел Корса“ по пътя Варна - с. Долище. На кръстовището за село Кичево нарушил правилата за движение, като не се съобразил с пътните знаци и не пропуснал движещите се по път с предимство. Така причинил по непредпазливост смъртта на 26-годишна жена, която била негова приятелка, средна телесна повреда на друг пътник, както и значителни имуществени вреди на ударения челно автомобил.

Присъдата, произнесена при условията на съкратено съдебно следствие, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама