Награждават зрители за четвъртвековния юбилей на „Любовта е лудост“

10:34, 22 юни 17 / Култура 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фестивалният и конгресен център във Варна е подготвил 25 пакета с подаръци за ценителите на филмовото изкуство по повод предстоящото 25-о издание на международния фестивал „Любовта е лудост“. Раздаването им започва на 25 юни, когато 25 места за галаконцерта на гостуващата у нас за първи път камерна филхармония на Санкт Петербург ще се продават с 25% отстъпка.

Юбилейното издание ще бъде отбелязано и с 25 златни карти, 25 ВИП билета и още много по 25. Реверансът ще е активен на всяко 25-о число на месеца до старта на фестивала на 25 август, съобщиха организаторите.

Доайенът на българските филмови кинофоруми, който носи името на първия български филм - „Любовта е лудост“, ще предложи тази година на феновете си прожекция на добре пазената 100-годишна черно-бяла лента от времето на нямото кино.Тя ще може да се изгледа под открито небе в реставрирания Английски двор на ФКЦ на 28 август. Там в рамките на гостуването на проекта „Пътуващо лятно кино с БНТ“ ще бъде прожектирана и комедията „Летовници“ на режисьора Ивайло Пенчев с участието на Станимир ГъмовГеорги Мамалев, Антон Радичев, Китодар ТодоровФилип Аврамов, Милена Аврамова, Николай УрумовИвайло ДрагиевПламена ГетоваМалин КръстевАнета СотироваВасил Банов, София Бобчева.

През годините фестивалът на любовна тематика е съпътстван от много кризи и трудни моменти, но винаги е отстоявал високата класа на престиж и добра визия. Позициониран подобаващо и добре познат и в чужбина, той често посреща гости и делегации, произвели най-атрактивните ленти в Европа и извън нея. Екзотика ще има и тази година. Предвижда се киновечер на Индонезия, съпътствана от кулинарнине шедьоври на специфичната непозната за нас кухня. И тук 25 от продадените билети ще бъдат с подарък - ВИП покани за коктейлната вечер, както и възможност за среща и разговор с представителите на тази далечна страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама