Осъдиха условно мъж, шофирал пиян и без книжка

19:00, 22 юни 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В бързо производство, след постигнато в съдебна зала споразумение,  Районният съд във Варна осъди 34-годишен неправоспособен водач за управление на автомобил в нетрезво състояние. На 9 май тази година Н. Ш., който никогя не е притежавал шофьорска книжка, след употреба на алкохол се качил гр. Долни чифлик.

Той срещнал и качил в колата двама свои приятели, които забелязвайки състоянието му и дъждовното време навън, го посъветвали да не шофира. Независимо от предупреждението  малко по-късно подсъдимият, повлиян от употребения алкохол, изгубил контрол над автомобила и се блъснал в електрически стълб.  При извършената след пристигането на полицейския екип проверка се установило, че е шофирал с концентрация на алкохол от 1,84 промила. 

Пред съда днес мъжът призна вината си. Той е с чисто съдебно минало до момента. По силата на постигнатото и одобрено споразумение съдът му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 200 лева. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама