Обсъждат чуждоезиковото обучение в университетите

13:47, 23 юни 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ започна VІІІ международна конференция "Чуждият език и съвременното висше образование". Тя се провежда под патронажа на ректора на Медицинския университет във Варна и се подкрепя от множество международни институции. Организатор е Департаментът  по чуждоезиково обучение, комуникации и спорт при Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов".

Конференцията ще продължи до неделя включително. В нея участват 90 специалисти от страната и чужбина с доклади по актуални проблеми на обучението по английски, немски, латински, руски и български като чужд език за медицински специалности, бизнес, финанси, мениджмънт, информатика, икономика, туризъм, хуманитарни и морски науки. Ще бъдат обсъдени най-новите идеи и постижения в областта на чуждоезиковото обучение за специални цели във висшите училища.

Сред основните научни направления, които ще бъдат разгледани, са езиковата комуникация и европейското пространство, комуникативното поведение и речеви стратегии, комуникативната компетентност в специализирането обучение. Ще се акцентира и на лингвистичните и културологичните аспекти на комуникативното обучение, актуалните стратегии и подходи в преподаването на чужд език, електронното обучение и спортни умения в академичната среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама