Варненски стартъп отива на конференция в Европа

19:54, 23 юни 17 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири отбора имат шанс да представят идеята си като успешен стартъп на конференция в Европа. За целта три от тях ще получат по 750 евро. Паричните награди са осигурени от общинското сдружение „Варна - Европейска младежка столица“ по ключовото направление „Варна на картата”, което цели популяризирането и подобряването на имиджа й като дигитален град. До края на месеца екипите имат все още време, за да доразвият още по-ефективно идеята си, така че да стане по-представителна на европейско ниво.

Тимът на iCarBox предоставя мобилна платформа за автосервизни услуги в реално време, която цели пестенето на време и пари. BlackBoard е насочен към образователната сфера и цели по-пълноценно приобщаване на учениците към обучението в училище.

Ren En събира на едно място наличната how to информация за комплектоването на системи за оползотворяне на възобновяеми енергии, а последният екип - RainDrop, разработва платформа за засичане на валежите в реално време посредством сензори, разположени на различни места в градовете.

Тези 4 екипа са най-добре представилите се на Startup Weekend Varna 2017, който приключи преди броени седмици и чийто акцент бeше концепциятаSmart City. По време на интензивното 54-часово събитие програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти и дори само стартъп енсусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Цялото събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл в САЩ, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да вложат капитал, обясняват организаторите.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 yUaSYQA 12:09, 12 окт 23

propecia finasteride How Does Donor Egg IVF Work

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама