Общинари се запознаха с гъвкави транспортни решения в Люксембург

17:07, 25 юни 17 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добри практики в управлението на мобилността в Люксембург имаха възможност да видят партньорите по проекта „Последната миля“, в който участват представители на 6 европейски държави. От българска страна по него работят общини от област Варна.

Целта на проекта е намиране на гъвкави решения за устойчив транспорт до отдалечените дестинации в туристическите райони. Бюджетът е в размер на 1 607 442 евро и се финансира по Програмата за междурегионално сътрудничество Interreg Еurope 2014 - 2020.

Четвъртата среща на партньорите бе „Комуникация с потребителите и обществото“ и се проведе през изминалата седмица. По време на срещата партньорите се запознаха с въведени гъвкави транспортни решения в региона Upper Sure Nature Park. Бяха представени четири гъвкави транспортни услуги: транспорт, предлаган за пътуващи нощно време; социален проект, ангажиращ трайно безработни хора в мобилен транспорт; набиране на транспортни услуги от общината извън националния парк и услугата „Колело под наем“.

Срещите за обмяна на политики са присъща част от проекта „Последната миля“. Целта е партньорите да интегрират научените добри практики в техните регионални политики. Освен от България и Люксембург, в проекта участват партньори от Австрия, Словения, Полша и Испания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама