Дават на съд мъж, превърнал дома си в оранжерия за марихуана

18:50, 26 юни 17 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На съд по три обвинения за престъпления, свързани с наркотични вещества, е предаден от Окръжната прокуратура във Варна 36-годишният Стоян Р. , съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура.

През пролетта на 2015 г. подсъдимият поръчал в сайт семена от марихуана, които му били доставени по куриер. Преустроил жилището си в кв. „Възраждане“ в наркооранжерия. 36-годишният мъж обитавал апартамента заедно с брат си, който често отсъствал по работа.

До 20 май 2016 г. подсъдимият засял четири пъти семена от марихуана и отгледал реколта. До разкриването на домашната наркооранжерия се стигнало, след като служители на „Енерго-Про“ установили неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. След като незаконното свързване било премахнато, било отчетено повишено потребление на ток. Служителите на компанията прекъснали захранването и от жилището се разнесла остра миризма на марихуана. След като отново включили захранването, установили потребление от 5 киловатчаса и сигнализирали органите на реда.

При условията на неотложност полицейските служители отключили апартамента. В него бил подсъдимият, който се опитвал да изгори растенията във фурната. При претърсване на апартамента са намерени 166 растения марихуана, 7 таблетки екстази, които според Стоян Р. били за лична употреба. Намерени били и саксии с остатъци от обрана марихуана, семена и принадлежности за отглеждане на наркотичното растение, както и суха тревна маса с тегло почти 800 грама, чиято стойност се изчислява на близо 5000 лева.

Делото срещу 36-годишния Стоян Р. е насрочено за разглеждане на 30 юни от 9 часа във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, наказанието е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама