Детски православен лагер започна в „Камчия“

08:11, 28 юни 17 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детски православен лагер за духовно-нравствени ценности започна в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. В него участват деца на възраст от 10 до 15 години от Варненската и Великопреславска митрополия.

Смяната се провежда с благослова на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който изпрати специален поздравителен адрес до децата. Владимир Стоянов – ръководител на Славянския център и известен бард, поет и преводач, представи пред участниците в лагерната смяна и гостите от Руския лицей в София историята на славянството, ролята на България за разпространение на Божието слово чрез кирилицата в славянския свят.

Програмата на лагера е насочена към разкриване и утвърждаване на православните ценности и послания чрез разнообразни форми, близки до детската природа. Децата ще имат възможност да посетят забележителните храмове във Варна, да участват в литургия, да общуват и беседват с  духовни лица, да се докоснат до изкуството на православна тематика.
Те ще се запознаят и със забележителностите на СОК „Камчия“ – ще посетят Авиокосмическия център и Планетариума, уникалните изложби на икони, на кристали и др. Достатъчно време ще има и за тяхното физическо укрепване и забавления – плажни и спортни игри, екскурзия с лодки по река Камчия, спортни състезания, лагерен огън. В края на смяната участниците в лагера ще представят пред всички своите таланти и творчески възможности.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама