Задържаха автомобил при проверки за нарушения в горите

11:06, 22 авг 17 25 1391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобил е задържан при проверки на горските стражари за нарушения в обхвата на ДГС „Смядово”. Служителите на стопанството са съставили два акта за незаконната сеч на 6 куб. м дърва за огрев.
Два акта са съставени и при обход на територията на ДГС „Нови Пазар”. От нарушителите са конфискувани 2 куб. м незаконно добита дървесина.
Три от 9-те акта за изминалата седмица са съставени в обхвата на ДЛС „Балчик”, където при проверките на горските стражари са задържани 0,06 кг недървесни продукти. Други два акта и констативен протокол са съставени на нарушители, хванати на територията на ДГС „Омуртаг”. Констативен протокол по Закона за горите отчитат и служителите на стопанството в Суворово.  
Общо 682 проверки са извършени през изминалата седмица на територията на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 162 от проверките са на обекти за добив на дървесина, 266 – на превозни средства, 167 – на ловци и още 87 - на физически лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама