Нова медицинска апаратура получи Първа клиника на УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна

13:13, 05 сеп 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Модул за продължителна инсулинова терапия на деца вече е на разположение на специалистите от Първа клиника на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, съобщиха от пресслужбата на болницата. Средствата за закупуването му са предоставени от инициаторите на благотворителната инициатива „Дари времето си на 5 km run“, протекла в началото на месец юни, когато доброволци от София, Варна, Пловдив и Бургас бягаха благотворително, обединени от каузата да помогнат.

Новата медицинска апаратура ще помага в лечението на децата в интензивно отделение, като ще осигури прецизно дозиране на инсулина при различни състояния на пациентите, с по-малко участие във всеки един момент от лекарите. Тя позволява следене на кръвни показатели, кръвна глюкоза, възможност за комуникация между отделните части на системата. Само част от апаратурата струва повече от 14 000 лв.

Началникът на Първа детска клиника с ДОИЛНН проф. д-р Виолета Йотова и екипът на болницата изразяват своята благодарност към всички, които са отделили от времето си и са се включили в благородната инициатива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама